Vr. en Antw., Kamer, nr. 98, 1996-1997, blz. 13223-13224
Opmaken facturen.
VRAAG
1. Moet een belastingplichtige die zowel handelingen waarop BTW verschuldigd is als van de BTW vrijgestelde handelingen verricht (inzonderheid handelingen zoals bedoeld in artikel 44, § 3, 5° tot 10°, van het BTW-wetboek), facturen opmaken voor alle leveringen van goederen en diensten die hij verricht?
2. Zo neen, op welke wets- of andere bepaling steunt uw antwoord?
ANTWOORD
1 en 2. Overeenkomstig de bepalingen van artikel 1 van het koninklijk besluit nr. 1 van 29 december 1992 met betrekking tot de regeling voor de voldoening van de belasting over de toegevoegde waarde, is de betrokken belastingplichtige gehouden een factuur uit te reiken voor alle handelingen die hij verricht in de uitoefening van zijn economische activiteit, met uitzondering evenwel van de handelingen, andere dan die bedoeld in § 2, tweede lid, van dit artikel, verstrekt aan natuurlijke personen die ze bestemmen voor hun privé-gebruik.
Aangehaalde referentie
Sneltoetsen
Niet actief tijdens het typen in een veld.
- Zoeken in de tekst
- /Ctrl/⌘ F
- Volgende / vorige treffer
- EnterShift Enter
- Volgende / vorige sectie
- JK
- Leesmodus
- L
- Een paneel sluiten
- Esc
De leesmodus verbergt de inhoudsopgave en de kerncijfers, vergroot de tekst en centreert de kolom.