Vr. en Antw., Kamer, G.Z. 1976-1977 blz. 1227
Vzw - Vrijstelling - Jeugdclub
VRAAG
Kan de heer Minister ons via het bulletin van Vragen en Antwoorden mededelen in hoeverre een jeugdclub, V.Z.W., die bovendien gesubsidieerd wordt door de gemeentelijke overheid, aan de verplichting tot het aanvragen van een BTW-nummer onderhevig is ?
ANTWOORD
Instellingen voor de jeugd die, ingevolge hun statuten, in hoofdzaak het toezicht over jongelui en de zorg voor hun onderhoud, opvoeding of vrijetijdsbesteding tot doel hebben, en die door het bevoegde Ministerie erkend zijn, hebben overeenkomstig de artikelen 5 en 44, § 2, 2°, van het BTW-Wetboek niet de hoedanigheid van BTW-belastingplichtige.
Instellingen voor de jeugd die daarentegen niet erkend zijn door het bevoegde Ministerie zijn in principe BTW-belastingplichtigen, en moeten dus een BTW-nummer hebben, wanneer zij geregeld goederen leveren en diensten verstrekken die bedoeld worden in het BTW-Wetboek, tenzij die handelingen worden verricht door een vereniging zonder winstoogmerk in het gemeenschappelijk belang van haar leden tegen betaling van een krachtens de statuten bepaalde bijdrage (Wetboek, art. 7, eerste lid).
Aangehaalde referentie
Sneltoetsen
Niet actief tijdens het typen in een veld.
- Zoeken in de tekst
- /Ctrl/⌘ F
- Volgende / vorige treffer
- EnterShift Enter
- Volgende / vorige sectie
- JK
- Leesmodus
- L
- Een paneel sluiten
- Esc
De leesmodus verbergt de inhoudsopgave en de kerncijfers, vergroot de tekst en centreert de kolom.