Vr. en Antw., Senaat, G.Z. 1999-2000, blz. 933
Factuur - Taalgebruik
VRAAG
Gelden er voor het opstellen van facturen bijzondere regels inzake het taalgebruik ?
ANTWOORD
De fiscale wetgeving, zowel inzake directe belastingen als inzake BTW, bevat geen specifieke bepalingen betreffende de taal waarin facturen moeten worden opgesteld.
Terzake geldt de regel dat voor de akten en bescheiden, voorgeschreven door de wetten en reglementen (waaronder ook de facturen), de private nijverheids-, handels- of financiebedrijven de taal gebruiken van het gebied waar hun exploitatiezetel of onderscheiden exploitatiezetels gevestigd zijn (cf. koninklijk besluit van 18 juli 1966 houdende coördinatie van de wetten op het gebruik van de talen in bestuurszaken, artikel 52, § 1).
Aangehaalde referentie
Sneltoetsen
Niet actief tijdens het typen in een veld.
- Zoeken in de tekst
- /Ctrl/⌘ F
- Volgende / vorige treffer
- EnterShift Enter
- Volgende / vorige sectie
- JK
- Leesmodus
- L
- Een paneel sluiten
- Esc
De leesmodus verbergt de inhoudsopgave en de kerncijfers, vergroot de tekst en centreert de kolom.