Vr. en Antw., Kamer
Transfereren van sportlui - Handeling buiten de toepassingssfeer van de BTW
VRAAG
In ons land wordt sinds vele jaren de belasting over de toegevoegde waarde toegepast bij elke verkoop.
Waarom wordt deze BTW niet aangerekend bij de transfertprijzen, die jaarlijks in de honderden miljoenen belopen?
Op welke wet baseert men zich om hier belangrijke uitzonderingen te maken?
ANTWOORD
Daar de overeenkomst met betrekking tot het transfereren van een speler van de ene sportclub naar een andere noch een levering is bedoeld in artikel 10 van het BTW-Wetboek, noch kan worden aangemerkt als een dienst zoals bedoeld in artikel 18, § 1, van dat Wetboek, blijft deze handeling buiten de toepassingssfeer van de BTW en is ze dus niet aan de BTW onderworpen.
Aangehaalde referentie
Sneltoetsen
Niet actief tijdens het typen in een veld.
- Zoeken in de tekst
- /Ctrl/⌘ F
- Volgende / vorige treffer
- EnterShift Enter
- Volgende / vorige sectie
- JK
- Leesmodus
- L
- Een paneel sluiten
- Esc
De leesmodus verbergt de inhoudsopgave en de kerncijfers, vergroot de tekst en centreert de kolom.