Vr. en Antw., Kamer, 1995-1996, nr. 43, blz. 5856-5857
BTW-Revue nr. 123, blz. 769
Recht op aftrek - Meubilair gebruikt voor ontvangst klanten in bedrijf
VRAAG
BTW op kosten van onthaal is volgens artikel 45, § 3, 4°, van het BTW- wetboek niet aftrekbaar.
Een belastingplichtige koopt een bureau met allerhande bureelmeubilair, waaronder een vijf-persoonszitmeubel en een tafel met zes stoelen. Dit dient in hoofdzaak om de klanten te ontvangen, maar deze meubelen worden ook gebruikt voor de stafvergaderingen van het bedrijf.
Mag de BTW op aankoop, wegens het gebruik binnen het bedrijf, hier gedeeltelijk in aftrek worden gebracht ?
ANTWOORD
De door het geacht lid beoogde kosten van aankoop van meubilair dat ondermeer gebruikt zal worden voor de ontvangst van klanten in het bedrijf, worden niet beschouwd als kosten van onthaal als bedoeld in artikel 45, § 3, 4°, van het BTW-wetboek.
Bijgevolg is de BTW geheven over de aankoop van dit meubilair volgens de gewone regels aftrekbaar (zie art. 45, § 1, 1°, van het BTW-wetboek).
Aangehaalde referentie
Sneltoetsen
Niet actief tijdens het typen in een veld.
- Zoeken in de tekst
- /Ctrl/⌘ F
- Volgende / vorige treffer
- EnterShift Enter
- Volgende / vorige sectie
- JK
- Leesmodus
- L
- Een paneel sluiten
- Esc
De leesmodus verbergt de inhoudsopgave en de kerncijfers, vergroot de tekst en centreert de kolom.