Vr. en Antw., Kamer
Aankoop van boeken door het onderwijzend personeel.
VRAAG
Artikel 44 van het Wetboek van de BTW, stelt de boeken, die de leerkrachten zich voor hun onderricht aanschaffen, van belasting vrij. Heeft de dienst der douane het recht een belasting te heffen op een aangetekende zending, die een boekhandelaar aan een leerkracht adresseert?
ANTWOORD
De belasting over de toegevoegde waarde is een algemene verbruiksbelasting waarvan één van de voornaamste doelstellingen erin bestaat volstrekte fiscale gelijkheid te bereiken, ongeacht de oorsprong of de herkomst van de goederen.
Krachtens die beginselen is de invoer of het brengen van goederen in het land onderworpen aan de belasting, zonder dat dienaangaande onderscheid moet worden gemaakt, naargelang de geadresseerde van de ingevoerde goederen al dan niet een belastingplichtige is of naargelang de goederen werden ingevoerd langs de post of anderszins.
Bij toepassing van deze regelen is de invoer van onderwijsboeken ter bestemming van leraars onderworpen aan de belasting.
Voor zoveel a]s nodig wordt de aandacht van het geachte lid nog gevestigd op het feit dat de vrijstelling bedoeld in artikel 44, § 2, 40, van het BTW-Wetboek alleen van toepassing is op de door leraars verstrekte onderwijsprestaties.
Aangehaalde referentie
Sneltoetsen
Niet actief tijdens het typen in een veld.
- Zoeken in de tekst
- /Ctrl/⌘ F
- Volgende / vorige treffer
- EnterShift Enter
- Volgende / vorige sectie
- JK
- Leesmodus
- L
- Een paneel sluiten
- Esc
De leesmodus verbergt de inhoudsopgave en de kerncijfers, vergroot de tekst en centreert de kolom.