Vr. en Antw., Senaat, 2003-2004, nr. 3-6, blz. 423-424
Holding - Verkoop van aandelen - BTW-vrijstelling
VRAAG
Als een holding geen andere activiteit heeft dan het bezitten van participaties met het oog op het innen van dividenden, is de verkoop van participaties door die holding dan vrijgesteld van BTW of valt die verkoop dan buiten het toepassingsgebied van de BTW-?
ANTWOORD
(minister van Financiën)
Wanneer een holding wiens enige activiteit bestaat in het aanhouden van participaties met het oog op het innen van dividenden overgaat tot de verkoop van een aantal participaties, handelt deze holding niet in het kader van een economische activiteit die haar de hoedanigheid van belastingplichtige in de zin van artikel 4 van het BTW-Wetboek verleent.
Deze handeling behoort met andere woorden niet tot de werkingssfeer van de belasting.
Aangehaalde referentie
Sneltoetsen
Niet actief tijdens het typen in een veld.
- Zoeken in de tekst
- /Ctrl/⌘ F
- Volgende / vorige treffer
- EnterShift Enter
- Volgende / vorige sectie
- JK
- Leesmodus
- L
- Een paneel sluiten
- Esc
De leesmodus verbergt de inhoudsopgave en de kerncijfers, vergroot de tekst en centreert de kolom.