Vr. en Antw., Senaat, 2006-2007, nr. 3-87, blz. 9669
Gratis diensten
VRAAG
Mag de BTW, betaald door een consultantbedrijf dat gratis conferenties moet organiseren om zijn klanten te overtuigen van het nut om voor zijn diensten te kiezen, worden afgetrokken als die prestaties betrekking hebben op andere dan receptiekosten?
ANTWOORD
(vice-eersteminister en minister van Financiën)
Wanneer een adviesbureau, om zijn klanten te informeren over het nut om beroep te doen op zijn diensten, gratis conferenties organiseert die voor iedereen toegankelijk zijn, moeten de kosten die ter gelegenheid van die conferenties worden gemaakt, worden aangemerkt als algemene onkosten van de volledige economische activiteit van deze onderneming.
De belasting geheven van dergelijke kosten is derhalve aftrekbaar, overeenkomstig artikel 45, § 1, van het BTW-Wetboek, behalve uiteraard in de mate waarin een deel van deze kosten betrekking zou hebben op spijzen en/of dranken, waarvoor het recht op aftrek in elk geval is uitgesloten door artikel 45, § 3, 3°, van het BTW-Wetboek.
Aangehaalde referentie
Sneltoetsen
Niet actief tijdens het typen in een veld.
- Zoeken in de tekst
- /Ctrl/⌘ F
- Volgende / vorige treffer
- EnterShift Enter
- Volgende / vorige sectie
- JK
- Leesmodus
- L
- Een paneel sluiten
- Esc
De leesmodus verbergt de inhoudsopgave en de kerncijfers, vergroot de tekst en centreert de kolom.