Vr. en Antw., Senaat, 2004-2005, nr. 3-43, blz. 3418
Subsidies - Vrijstelling van BTW
VRAAG
Kan de geachte minister me meedelen of de erkenning door de bevoegde overheid in de zin van artikel 44, § 2, 2° (kinderbewaarplaatsen en zuigelingentehuizen), 4° (het verstrekken van onderwijs) en 9° (culturele diensten), van het BTW-wetboek, de toekenning van subsidies door die overheden impliceert?
ANTWOORD
(minister van Financiën)
De erkenning door de bevoegde overheid voorgeschreven door de bepalingen van artikel 44, § 2, 2°, 4°, en 9°, van het BTW-Wetboek, houdt niet noodzakelijk de toekenning van subsidies in door die overheden.
De toekenning van subsidies aan een organisme laat daarentegen aan de administratie in sommige gevallen toe te veronderstellen dat dit organisme erkend is door de bevoegde overheid.
Aangehaalde referentie
Sneltoetsen
Niet actief tijdens het typen in een veld.
- Zoeken in de tekst
- /Ctrl/⌘ F
- Volgende / vorige treffer
- EnterShift Enter
- Volgende / vorige sectie
- JK
- Leesmodus
- L
- Een paneel sluiten
- Esc
De leesmodus verbergt de inhoudsopgave en de kerncijfers, vergroot de tekst en centreert de kolom.