Vr. en Antw., Senaat, 2004-2005, nr. 3-48, blz. 4015-4016
Geneesheer - Begrip
VRAAG
Zou de geachte minister me kunnen zeggen of het volstaat dat men houder is van een diploma geneeskunde om geneesheer te zijn in de zin van artikel 44, § 1, 2°, van het BTW-wetboek?
ANTWOORD
(vice-eerste minister en minister van Financiën)
Overeenkomstig artikel 44, § 1, 2°, van het BTW-wetboek zijn van de belasting vrijgesteld de diensten verricht in de uitoefening van hun geregelde werkzaamheid door onder meer artsen van wie de diensten van persoonsverzorging zijn opgenomen in de nomenclatuur van de geneeskundige verstrekkingen inzake verplichte ziekte- en invaliditeitsverzekering.
De in voornoemd artikel bedoelde artsen zijn die welke houder zijn van het vereiste diploma en overeenkomstig de wetten betreffende de geneeskunde in België erkend zijn om de geneeskunde te mogen uitoefenen.
Aangehaalde referentie
Sneltoetsen
Niet actief tijdens het typen in een veld.
- Zoeken in de tekst
- /Ctrl/⌘ F
- Volgende / vorige treffer
- EnterShift Enter
- Volgende / vorige sectie
- JK
- Leesmodus
- L
- Een paneel sluiten
- Esc
De leesmodus verbergt de inhoudsopgave en de kerncijfers, vergroot de tekst en centreert de kolom.