Vr. en Antw., Senaat, 2004-2005, nr. 3-43, blz. 3416
Buitenlandse octrooien "buiten EEG" - Inbreng tegen betaling
VRAAG
Zou de geachte minister me kunnen zeggen of de inbreng tegen betaling van buitenlandse octrooien "buiten EEG" kan worden beschouwd als een dienst waarop BTW verschuldigd is, zelfs als dat octrooi vroeger al werd gebruikt?
ANTWOORD
(minister van Financiën)
De inbreng, onder bezwarende titel, van octrooien gedeponeerde buiten de Europese Unie, is een dienst bedoeld in artikel 18, § 1, tweede lid, 7°, van het BTW-Wetboek en is onderworpen aan de BTW in België wanneer deze wordt geacht in België plaats te vinden overeenkomstig artikel 21, §§ 2 en 3, 7°, a), van datzelfde wetboek.
In onderhavig geval is het niet van belang of het octrooi al dan niet reeds het voorwerp heeft uitgemaakt van een exploitatie.
Aangehaalde referentie
Sneltoetsen
Niet actief tijdens het typen in een veld.
- Zoeken in de tekst
- /Ctrl/⌘ F
- Volgende / vorige treffer
- EnterShift Enter
- Volgende / vorige sectie
- JK
- Leesmodus
- L
- Een paneel sluiten
- Esc
De leesmodus verbergt de inhoudsopgave en de kerncijfers, vergroot de tekst en centreert de kolom.