Vr. en Antw., Senaat
Exploitatie van een parkeergelegenheid door een openbare instelling - Parkingmeters
VRAAG
Is een gemeentebestuur dat tegen betaling de dienst van parkeerruimte levert te beschouwen als BTW-plichtige?
ANTWOORD
Een gemeente is, krachtens artikel 1, 2°, van het koninklijk besluit nr. 26 van 2 december 1970 met betrekking tot het onderwerpen van de openbare instellingen aan de belasting over de toegevoegde waarde, belastingplichtige wanneer ze een parkeergelegenheid exploiteert.
Het inrichten op de openbare weg van parkeerplaatsen, gereglementeerd door parkingmeters, wordt evenwel niet als een exploitatie van een parkeergelegenheid aangemerkt.
Aangehaalde referentie
Sneltoetsen
Niet actief tijdens het typen in een veld.
- Zoeken in de tekst
- /Ctrl/⌘ F
- Volgende / vorige treffer
- EnterShift Enter
- Volgende / vorige sectie
- JK
- Leesmodus
- L
- Een paneel sluiten
- Esc
De leesmodus verbergt de inhoudsopgave en de kerncijfers, vergroot de tekst en centreert de kolom.