Vragen en Antwoorden, Kamer 2011-2012, nr. 63 d.d. 02.05.2012, blz. 127
Onroerend goed
Gebouw
Met de grond verbonden constructie
VRAAG
1. Wat dient men te verstaan onder een bouwwerk "dat vast met de grond is verbonden", zoals bedoeld in artikel 1, § 9 van het Btw-Wetboek?
2. Is die uitdrukking ook van toepassing op gebouwen die "niet vast met de grond verbonden zijn"? 3. Zo ja, in welke gevallen en met welke rechtsgrondslag zouden niet vast met de grond verbonden gebouwen voor de toepassing van de btw als vast met de grond verbonden beschouwd moeten worden?
ANTWOORD
( van de heer Vanackere, Vice-eersteminister en minister van Financiën en Duurzame Ontwikkeling, belast met Ambtenarenzaken)
Het begrip vast met de grond verbonden in de zin van artikel 1, § 9, van het Btw-Wetboek veronderstelt in de eerste plaats het onroerend uit zijn aard maken van grondstoffen (beton, asfalt, ...) of van materialen (buizen, palen, vloerstenen, ...) en beoogt bijgevolg niet de onroerende goederen die niet vast met de grond zijn verbonden. Voor bijkomende verduidelijkingen in dat verband verwijs ik het geachte lid naar de punten 13 en 14 van de circulaire nr. AFZ/2001-1292 (AFZ nr. 24/2002 - E.T. 103.009) van 6 december 2002.
Aangehaalde referentie
Sneltoetsen
Niet actief tijdens het typen in een veld.
- Zoeken in de tekst
- /Ctrl/⌘ F
- Volgende / vorige treffer
- EnterShift Enter
- Volgende / vorige sectie
- JK
- Leesmodus
- L
- Een paneel sluiten
- Esc
De leesmodus verbergt de inhoudsopgave en de kerncijfers, vergroot de tekst en centreert de kolom.