Landmeters-experts. Cumulaties van beroepsactiviteiten · Parlementaire vragen

Naar de tekst
Juriel

240 6 augustus 1982

Zoeken

Landmeters-experts. Cumulaties van beroepsactiviteiten

https://juriel.be/nl/parlementaire-vragen/240-landmeters-experts-cumulaties-beroepsactiviteiten-vansteenkiste-6778

Nummer
240
Datum
6 augustus 1982

Over het document

Verzameling
Parlementaire vragen
Taal van de tekst
Nederlands

Tekst

13 paragrafen

Vr. en Antw., Kamer

Landmeters-experts - Cumulaties van beroepsactiviteiten

VRAAG

Ingevolge het koninklijk besluit van 10 juni 1982 werden de koninklijke besluiten van 5 februari 1935 en 30 december 1939 opgeheven.

Kan de heer Minister mij mededelen, in verwijzing naar de parlementaire vragen van 7 juni 1978 Z.Revue nr. 37, blz. 912, nr. 4, B.T.W.-Wetboek.

, nr. 207, Kamer, nr. 106 van 11 maart 1980, Senaat en nr. 289 van 2 juli 1980, Kamer:

- welke wijzigingen zijn aangebracht aan de ministeriële onderrichting van 30 januari 1954;

- of de dienstbrieven van 25 april 1961, nr. K.P. 33265 en de dienstbrieven van 5 november 1971, nr. K.P. 71916 nog steeds van toepassing zijn;

- welke ambtenaren ressorterend onder het Ministerie van Financiën, diensten van het Kadaster, ingevolge artikel 7 gemachtigd zijn tot cumulatie ingevolge het koninklijk besluit van 10 juni 1982;

- of het normaal voorkomt dat personeelsleden ambtenaren van het Kadaster een BTW-nummer dragen en als zelfstandige sociale bijdragen betalen?

ANTWOORD

In afwachting dat de uitvoeringsmodaliteiten worden bepaald waarvan sprake in artikel 12, van het koninklijk besluit nr. 46 van 10 juni 1982 betreffende de cumulaties van beroepsactiviteiten in sommige openbare diensten, werd er eensdeels geen wijziging gebracht aan de door het geacht Lid bedoelde reglementering en kon anderdeels de lijst, bedoeld bij artikel 7 van voormeld koninklijk besluit, niet worden opgesteld.

Wat het laatste punt van de gestelde vraag betreft is het duidelijk dat eenieder (al dan niet ambtenaar) die het beroep uitoefent van meetkundige-schatter van onroerende goederen (in hoofdzaak of te bijkomstigen titel) ertoe gehouden is geïmmatriculeerd te zijn bij de BTW en zich moet kwijten, als zelfstandige, van de sociale bijdragen.