Vr. en Antw., Senaat, 2002-2003, nr. 2-61, blz. 3431
Prestaties van buitenlandse notarissen
VRAAG
Zijn de prestaties die notarissen die in andere lidstaten van de Europese Gemeenschap dan België zijn gevestigd, aan in België gevestigde belastingsplichtigen leveren in België belastbaar?
ANTWOORD
De diensten verstrekt door een notaris in de uitoefening van zijn opdracht van openbaar officier worden overeenkomstig artikel 21, § 2, van het BTW-Wetboek geacht plaats te vinden daar waar de dienstverrichter de zetel van zijn economische activiteit of een vaste inrichting heeft gevestigd van waaruit hij de dienst verricht of, bij gebrek aan een dergelijke zetel of vaste inrichting, zijn woonplaats of gebruikelijke verblijfplaats.
Indien, op grond van wat voorafgaat, de dienst van een notaris moet geacht worden plaats te vinden in het buitenland, is deze dienst vanzelfsprekend niet onderworpen aan de Belgische BTW-, zelfs wanneer een of meer partijen die voor deze notaris zijn verschenen Belgische inwoners zijn.
Aangehaalde referentie
Sneltoetsen
Niet actief tijdens het typen in een veld.
- Zoeken in de tekst
- /Ctrl/⌘ F
- Volgende / vorige treffer
- EnterShift Enter
- Volgende / vorige sectie
- JK
- Leesmodus
- L
- Een paneel sluiten
- Esc
De leesmodus verbergt de inhoudsopgave en de kerncijfers, vergroot de tekst en centreert de kolom.