Vr. en Antw., Kamer
Verkoop van schoolbehoeften in de scholen
VRAAG
Mogen schoolinrichtingen aan de leerlingen schoolbehoeften verkopen zoals tekengerei, schriften, boeken, e.d.?
Zo ja, moeten zij dan de normaal aan handelaars opgelegde verplichtingen naleven, zoals inschrijving in het handelsregister, BTW-nummer, enz.?
Deze vraag is eveneens aan Uw Collega van Middenstand gesteld.
ANTWOORD
Hierbij heb ik de eer het geacht Lid te laten weten dat de rijksinrichtingen voor middelbaar en normaalonderwijs geen schoolbehoeften mogen verkopen aan de leerlingen.
Geen wets- of reglementsbetaling verbiedt die verkoop in het gesubsidieerd onderwijs.
Die inrichtingen zijn niet gehouden tot de verplichtingen, die aan de handelaars opgelegd zijn ondermeer inzake BTW.
De goederen en de diensten geleverd door die inrichtingen worden krachtens artikel 44, § 2, 4°, van de Code van de BTW van die belastingen vrijgesteld.
Ik moge ook het geacht Lid verwijzen naar het Handboek van de BTW nr. 274 (laatste bijgewerkte druk).
Aangehaalde referentie
Sneltoetsen
Niet actief tijdens het typen in een veld.
- Zoeken in de tekst
- /Ctrl/⌘ F
- Volgende / vorige treffer
- EnterShift Enter
- Volgende / vorige sectie
- JK
- Leesmodus
- L
- Een paneel sluiten
- Esc
De leesmodus verbergt de inhoudsopgave en de kerncijfers, vergroot de tekst en centreert de kolom.