Vr. en Antw., Senaat, 2002-2003, nr. 2-67, blz. 3770
Belastingplicht - Advies aan buitenlandse holding
VRAAG
Is het geven van advies door een belastingplichtige met een Belgisch BTW-nummer aan een holding met een buitenlands BTW-nummer die zich mengt in het beheer van de ondernemingen waarin hij belangen heeft, onderworpen aan de Belgische of de buitenlandse BTW? Als die verrichting gedeeltelijk aan de Belgische BTW onderworpen is, hoe moet men dan de belastinggrondslag bepalen waarvoor de Belgische BTW verschuldigd is?
ANTWOORD
Het verstrekken van advies is in de regel een dienst bedoeld in artikel 21, § 3, 7°, d), van het BTW-Wetboek. Voor de plaats van de dienst moet rekening gehouden worden met de hoedanigheid waarin de holding, ontvanger van de dienst, optreedt, wanneer deze holding in een andere lidstaat van de Europese Unie is gevestigd.
Wanneer de holding handelt in de hoedanigheid van BTW-belastingplichtige, zal bij toepassing van artikel 21, § 3, 7°, d), voornoemd, bedoelde dienst plaatsvinden in de lidstaat van identificatie van de holding. Daarentegen, indien deze handelt als holding waarvan de handelingen buiten de werkingssfeer van de BTW vallen, zal bij toepassing van artikel 21, § 2, van genoemd wetboek bedoelde dienst in België plaatsvinden.
Aangehaalde referentie
Sneltoetsen
Niet actief tijdens het typen in een veld.
- Zoeken in de tekst
- /Ctrl/⌘ F
- Volgende / vorige treffer
- EnterShift Enter
- Volgende / vorige sectie
- JK
- Leesmodus
- L
- Een paneel sluiten
- Esc
De leesmodus verbergt de inhoudsopgave en de kerncijfers, vergroot de tekst en centreert de kolom.