Vr. en Antw., Senaat, G.Z. 1983-1984 blz. 1019
Belastingplichtige - Belastingplicht - Sportclub - Vrijstelling van art. 44 w.btw - Organisator van een sportmanifestatie - Aftrek - Tarief
VRAAG
Meermaals worden tussen sportclubs vriendschappelijke sportwedstrijden gespeeld.
ANTWOORD
Ingeval zulke wedstrijden door verschillende clubs gezamenlijk worden georganiseerd, met gedeelde kosten en ontvangsten, heeft elke club de verplichting de BTW met betrekking tot de ontvangsten die haar toekomen af te dragen aan de Schatkist.
Daartegenover stelt zich de mogelijkheid dat slechts één clubinrichter en organisator is en de uitgenodigde clubs aan deze sportmanifestatie deelnemen, tegen vergoeding.
Graag ontving ik antwoord van de geachte Minister op de volgende vragen.
1. Zijn de vergoedingen, aangerekend door de uitgenodigde clubs aan de inrichter, onderhevig aan BTW ?
2. Indien uw antwoord op vraag 1 bevestigend luidt: welk BTW-tarief is van toepassing ?
Antwoord: In het door het geachte Lid beoogde geval is over de prestaties van de door de organisatoren uitgenodigde sportclubs de BTW verschuldigd tegen het normale tarief van 19 pct.
Artikel 44, § 2, 8°, van het BTW-Wetboek is daarop niet van toepassing.
De BTW geheven over die vergoeding komt, uiteraard, in hoofde van de inrichtende sportclub, volgens de gewone regels, voor aftrek in aanmerking.
Aangehaalde referentie
Sneltoetsen
Niet actief tijdens het typen in een veld.
- Zoeken in de tekst
- /Ctrl/⌘ F
- Volgende / vorige treffer
- EnterShift Enter
- Volgende / vorige sectie
- JK
- Leesmodus
- L
- Een paneel sluiten
- Esc
De leesmodus verbergt de inhoudsopgave en de kerncijfers, vergroot de tekst en centreert de kolom.