Vr. en Antw., Senaat
Zelfstandige juridische en sociale consulenten - Belastingplicht
VRAAG
Zijn zelfstandige juridische en sociale consulenten BTW-plichtig?
ANTWOORD
Een persoon die geregeld en zelfstandig diensten verricht die bestaan in het verstrekken van advies op financieel en/of sociaal vlak heeft ten aanzien van die werkzaamheid in principe de hoedanigheid van BTW-belastingplichtige.
Op grond van de artikelen 5 en 44, § 1, 1°, van het BTW-Wetboek hebben evenwel notarissen en advocaten niet de hoedanigheid van BTW-belastingplichtige wanneer zij bovengenoemde adviezen in het kader van hun geregelde activiteit verstrekken.
Aangehaalde referentie
Sneltoetsen
Niet actief tijdens het typen in een veld.
- Zoeken in de tekst
- /Ctrl/⌘ F
- Volgende / vorige treffer
- EnterShift Enter
- Volgende / vorige sectie
- JK
- Leesmodus
- L
- Een paneel sluiten
- Esc
De leesmodus verbergt de inhoudsopgave en de kerncijfers, vergroot de tekst en centreert de kolom.