Vr. en Antw., Senaat, 1998-1999, nr. 1-93, blz. 4906
Diensten in crèches
VRAAG
Zijn de diensten verricht door fysieke personen die jonge kinderen oppassen, vrijgesteld van de BTW ook wanneer die personen als zelfstandige optreden en geen deel uitmaken van een vereniging noch van een vennootschap?
Zijn de diensten verricht door een handelsvennootschap vrijgesteld van BTW wanneer die jonge kinderen oppast?
ANTWOORD
Op grond van de tekst van artikel 44, § 2, 2°, van het BTW-Wetboek, zijn de diensten en daarmee nauw samenhangende leveringen van goederen in de uitoefening van hun geregelde werkzaamheid verstrekt door kinderbewaarplaatsen en zuigelingentehuizen, van de belasting vrijgesteld.
Het begrip "kinderbewaarplaatsen en zuigelingentehuizen" als bedoeld in dat artikel strekt zich uit tot de fysieke personen die in eigen naam handelen, zogenaamde onthaalmoeders, en tot de rechtspersonen in de vorm van een handelsvennootschap, in voorkomend geval onder de benaming kinderdagverblijf, die permanent, dit wil zeggen in principe, het gehele jaar door, tegen vergoeding, kinderen van minder dan zeven jaar maaltijden verschaffen of onder hun hoede nemen en die in principe moeten erkend zijn door of handelen onder de controle van hetzij "l'Office de la naissance et de l'enfance", hetzij "Kind en Gezin", onverminderd de bevoegdheid van de Duitstalige Gemeenschap of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
Aangehaalde referentie
Sneltoetsen
Niet actief tijdens het typen in een veld.
- Zoeken in de tekst
- /Ctrl/⌘ F
- Volgende / vorige treffer
- EnterShift Enter
- Volgende / vorige sectie
- JK
- Leesmodus
- L
- Een paneel sluiten
- Esc
De leesmodus verbergt de inhoudsopgave en de kerncijfers, vergroot de tekst en centreert de kolom.