Vr. en Antw., Kamer, 2005-2006, nr. 122, blz. 23806-23807
Werk in onroerende staat - Levering van een onroerend goed - Onderscheid
VRAAG
1. Kan uw administratie meedelen hoe, voor de toepassing van de BTW, een onderscheid kan worden gemaakt tussen een werk in onroerende staat en de levering van een onroerend goed ?
2. Gaat het voor de BTW-plichtige om twee identieke begrippen ?
ANTWOORD
(vice-eerste minister en minister van Financiën, 24.05.2006)
1. Overeenkomstig artikel 10, van het BTW-Wetboek wordt als levering van een gebouw beschouwd de overdracht van de macht om ais eigenaar over een dergelijk goed te beschikken, wat in de regel wordt verwezenlijkt ingevolge een overeenkomst inzake verkoop.
Wanneer de handeling met betrekking tot een onroerend goed niet kan worden beschouwd als een levering van goederen dient ze te worden aangemerkt als een dienst overeenkomstig artikel 18, § 1, eerste lid, van het Wetboek.
Zoals artikel 19, § 2, tweede lid, van het Wetboek het verduidelijkt bestaat die dienstprestatie uit een werk in onroerende staat wanneer zij de oprichting van een onroerend goed tot voorwerp heeft.
2. Wanneer het geachte lid het stelsel van verlegging van heffing beoogt, geregeld door artikel 20 van het koninklijk besluit nr. 1, wijs ik hem erop dat de levering van een onroerend goed niet wordt bedoeld door die bepaling. Enkel de werken in onroerende staat worden door die bepaling beoogd.
Aangehaalde referentie
Sneltoetsen
Niet actief tijdens het typen in een veld.
- Zoeken in de tekst
- /Ctrl/⌘ F
- Volgende / vorige treffer
- EnterShift Enter
- Volgende / vorige sectie
- JK
- Leesmodus
- L
- Een paneel sluiten
- Esc
De leesmodus verbergt de inhoudsopgave en de kerncijfers, vergroot de tekst en centreert de kolom.