Vr. en Antw., Kamer
Opvangcentrum voor jongere werknemers als V.Z.W
VRAAG
Beschouwt uw departement een opvangcentrum voor jonge werknemers dat het juridisch statuut van een V.Z.W. heeft, als een dienstenbedrijf?
Zo neen, waarom?
ANTWOORD
Voor de toepassing van de BTW is een vereniging zonder winstoogmerken die, tegen vergoeding, jonge arbeiders onthaalt en herbergt een onderneming die diensten verricht bedoeld in artikel 18, § 1, 10°, van het Wetboek.
Die vereniging is bijgevolg BTW-belastingplichtige. Zij zou echter niet die hoedanigheid hebben wanneer ze, overeenkomstig artikel 44, § 2, 2°, van het Wetboek, erkend zou zijn door het bevoegde Ministerie en ingevolge haar statuten in hoofdzaak tot doel zou hebben het toezicht over jongelui en de zorg voor hun onderhoud, opvoeding en vrijetijdsbesteding.
Aangehaalde referentie
Sneltoetsen
Niet actief tijdens het typen in een veld.
- Zoeken in de tekst
- /Ctrl/⌘ F
- Volgende / vorige treffer
- EnterShift Enter
- Volgende / vorige sectie
- JK
- Leesmodus
- L
- Een paneel sluiten
- Esc
De leesmodus verbergt de inhoudsopgave en de kerncijfers, vergroot de tekst en centreert de kolom.