Vr. en Antw., Senaat
BTW - Voorschotten betaald vσσr de levering
VRAAG
De BTW-belastingplichtigen met een jaaromzet van niet meer dan 5 miljoen moeten voor de handelingen verricht met particulieren zonder uitreiking van fakturen een ontvangstenboek houden voor de dagelijkse aantekening van het totaal bedrag van de ontvangsten met bovendien, in bepaalde gevallen, detaillering van het verkochte.
Mag ik van de geachte Minister vernemen welke regeling geldt in de gevallen waar een voorschot wordt betaald, terwijl de levering en de betaling van het saldo later gebeuren?
ANTWOORD
In het door het geachte Lid beoogde geval, waarin de belastingplichtige geen factuur uitreikt voor zijn verrichtingen met particulieren, moeten de voorschotten betaald voor de levering van de goederen, aangetekend worden in het dagboek van ontvangsten en wordt de belasting verschuldigd wegens de incassering van die voorschotten (z. artikel 15 van het koninklijk besluit nr. 1, van 23 juli 1969).
Aangehaalde referentie
Sneltoetsen
Niet actief tijdens het typen in een veld.
- Zoeken in de tekst
- /Ctrl/⌘ F
- Volgende / vorige treffer
- EnterShift Enter
- Volgende / vorige sectie
- JK
- Leesmodus
- L
- Een paneel sluiten
- Esc
De leesmodus verbergt de inhoudsopgave en de kerncijfers, vergroot de tekst en centreert de kolom.