VRAAG
Ieder horecabedrijf is wettelijk verplicht tot de afgifte van een BTW-ontvangstbewijs.
Evenwel stel ik vast dat de vier restaurants en "afspanningen" in het Openluchtmuseum te Bokrijk geenszins deze ontvangstbewijzen afleveren!
Mag ik vernemen waarom dit openbaar provinciaal domein zich aan gezonde wettelijke bepaling mag onttrekken?
ANTWOORD
De verplichting een rekening of ontvangstbewijs uit te reiken, voorgeschreven bij artikel 8bis van het koninklijk besluit nr. 1 van 23 juli 1969, met betrekking tot de regeling voor de voldoening van de belasting over de toegevoegde waarde, geldt voor al de restauranthouders.
De instellingen die het geachte Lid bedoelt, zijn restaurants en "afspanningen" die door het Provinciaal Openluchtmuseum te Bokrijk in concessie gegeven worden aan privé-ondernemingen en dus gehouden zijn tot het uitreiken van voormelde rekeningen en ontvangstbewijzen.
De administratie zal erover waken dat die verplichting wordt nagekomen.
Aangehaalde referentie
Sneltoetsen
Niet actief tijdens het typen in een veld.
- Zoeken in de tekst
- /Ctrl/⌘ F
- Volgende / vorige treffer
- EnterShift Enter
- Volgende / vorige sectie
- JK
- Leesmodus
- L
- Een paneel sluiten
- Esc
De leesmodus verbergt de inhoudsopgave en de kerncijfers, vergroot de tekst en centreert de kolom.