Beknopt Verslag, Kamercommissie Financiën, Com 112, blz. 2
EU-ambtenaar - BTW-vrijstelling - Onroerend goed - Akkoord
VRAAG
Ik vernam dat niet-Belgische EU-ambtenaren die eigenaar worden van een onroerend goed in België, vrijgesteld worden van BTW voor de inrichting ervan. Er zou een akkoord bestaan tussen de FOD Financiën en de administratie van de EU dat toepassing maakt van de artikelen 41 en 42 van het BTW-wetboek. Die artikelen zijn mijns inziens niet van toepassing.
Bevestigt de minister het bestaan van het akkoord? Maakt het inderdaad toepassing van de artikelen 41 en 42 van het BTW-wetboek? Kan dat volgens de minister?
ANTWOORD
(van de heer Reynders, minister van Financiën)
Er bestaat geen dergelijk akkoord. De enige vrijstelling die EU-ambtenaren genieten is die op de import van bepaalde goederen. Die vrijstelling is omschreven in artikel 42§3, eerste lid, 3° en bestaat al sedert het Protocol van 8 april 1965. Indien de heer Muls kennis heeft van bepaalde praktijken, mag hij dat altijd meedelen aan mijn diensten. Het zou kunnen gaan om een misbruik of een overtreding van de geldende regels.
Aangehaalde referentie
Sneltoetsen
Niet actief tijdens het typen in een veld.
- Zoeken in de tekst
- /Ctrl/⌘ F
- Volgende / vorige treffer
- EnterShift Enter
- Volgende / vorige sectie
- JK
- Leesmodus
- L
- Een paneel sluiten
- Esc
De leesmodus verbergt de inhoudsopgave en de kerncijfers, vergroot de tekst en centreert de kolom.