Vr. en Antw., Kamer, 2003-2004, nr. 013, blz. 1813
Beheer van pensioenfondsen
VRAAG
Is het beheer van pensioenfondsen vrijgesteld van BTW?
ANTWOORD
(minister van Financiën, 16.12.2003)
Geen enkele bepaling van artikel 44 van het BTW-Wetboek stelt het beheer van pensioenfondsen vrij. Het gaat inderdaad niet om instellingen voor collectieve belegging als bedoeld in boek III van de wet van 4 december 1990 op de financiële transacties en de financiële markten, zodat hun beheer niet vrijgesteld is overeenkomstig de in artikel 44, § 3, 11°, van voornoemd wetboek voorziene vrijstelling. Bovendien, en ondanks het feit dat de privé-voorzorgsinstellingen die zorgen voor een aanvullend pensioen ten gunste van het personeel of de bestuurders van een onderneming onder toezicht staan van de Controledienst voor de verzekeringen (CDV), is het beheer van dergelijke fondsen in feite noch een handeling van verzekering of herverzekering, noch een daarmee samenhangende dienst verricht door tussenpersonen inzake verzekeringen, in de zin van artikel 44, § 3, 4°, van voornoemd wetboek en is derhalve niet vrijgesteld.
Aangehaalde referentie
Sneltoetsen
Niet actief tijdens het typen in een veld.
- Zoeken in de tekst
- /Ctrl/⌘ F
- Volgende / vorige treffer
- EnterShift Enter
- Volgende / vorige sectie
- JK
- Leesmodus
- L
- Een paneel sluiten
- Esc
De leesmodus verbergt de inhoudsopgave en de kerncijfers, vergroot de tekst en centreert de kolom.