Vr. en Antw., Kamer
Nieuwbouw: bewaring van de facturen
VRAAG
Krachtens artikel 64, § 4, tweede lid, van het Wetboek van de BTW is de eigenaar van een nieuw gebouw ertoe gehouden de facturen betreffende de bouw en de plannen en bestekken van het nieuwe gebouw gedurende een termijn van vijf jaar vanaf de datum van kennisgeving van het kadastraal inkomen te bewaren en ze op elk verzoek van de met de controle op de BTW belaste beambten ter inzage te geven.
Sommige controleurs van de BTW eisen overlegging van alle facturen.
Volstaat een fotokopie?
ANTWOORD
De verplichting opgelegd aan de eigenaar van een pas opgericht gebouw door artikel 64, § 4, tweede lid, van het BTW-Wetboek, om de facturen betreffende de bouw ter inzage voor te leggen, houdt in dat deze documenten moeten worden vertoond op het bevoegd controlekantoor.
De voorlegging van fotocopieën van de facturen beantwoordt niet aan de wet.
Aangehaalde referentie
Sneltoetsen
Niet actief tijdens het typen in een veld.
- Zoeken in de tekst
- /Ctrl/⌘ F
- Volgende / vorige treffer
- EnterShift Enter
- Volgende / vorige sectie
- JK
- Leesmodus
- L
- Een paneel sluiten
- Esc
De leesmodus verbergt de inhoudsopgave en de kerncijfers, vergroot de tekst en centreert de kolom.