Vr. en Antw., Kamer, 1997-1998, nr. 131, blz. 18095
Opname muziek op geluidsdragers
VRAAG
1. Waar is BTW verschuldigd op het opnemen van muziek op magneetbanden of CD's voor rekening van buitenlandse orkesten of groepen wanneer die magneetbanden of CD's aan niet in België gevestigde belastingplichtigen met het oog op een serieproductie van platen of CD's worden opgestuurd?
2. Wordt ermee rekening gehouden dat buitenlandse administraties, en met name in Frankrijk, dergelijke operatie als een levering van goederen beschouwen voor de totale prijs (de met de opname gepaard gaande algemene kosten inbegrepen) die het productie- of verkoopbedrijf van de CD's aan zijn Belgische leverancier betaalde of verschuldigd is?
ANTWOORD
De handeling die bestaat in het opnemen van muziek op geluidsdragers (master-tape) voor rekening van orkesten of groepen wordt voor het geheel aangemerkt als een dienst bedoeld in artikel 18, § 1, tweede lid, 1°, van het BTW-Wetboek en vindt overeenkomstig artikel 21, § 2, van hetzelfde wetboek plaats daar waar de dienstverrichter is gevestigd.
Het is evenwel niet uitgesloten dat een dergelijke handeling anders wordt ontleed in een andere Lid-Staat.
Deze situatie moet bijgevolg worden opgelost tussen de betreffende Lid-Staten teneinde dubbele belasting of niet-belasting te vermijden.
De diensten die bevoegd zijn op het stuk van de BTW werden blijkbaar officieel nog niet geconfronteerd met deze situatie.
Indien het geacht lid niettemin een concreet geval beoogt verzoek ik hem mij alle feitelijke gegevens mede te delen zodat ter zake een onderzoek kan worden ingesteld.
Aangehaalde referentie
Sneltoetsen
Niet actief tijdens het typen in een veld.
- Zoeken in de tekst
- /Ctrl/⌘ F
- Volgende / vorige treffer
- EnterShift Enter
- Volgende / vorige sectie
- JK
- Leesmodus
- L
- Een paneel sluiten
- Esc
De leesmodus verbergt de inhoudsopgave en de kerncijfers, vergroot de tekst en centreert de kolom.